تولک رفتن مرغ به طور طبيعي معمولا تو فصل پاييز انجام ميشه تا اندام تخمگذاري مرغ و اسکلت و پرهاي مرغ بازسازي بشه.


وقتي پرنده تخمگذار مثل مرغ يا بوقلمون ، يک دوره تخمگذاري رو پشت سر ميذاره به تدريج از ميزان تخمگذاري پرنده کاسته شده تا اونجايي که نگهداريش از توجيه ميفته.


در چنين شرايطي هست که برخي از صاحبان مزارع با ايجاد شرايطي ، پرنده رو تولک ميبرن که در مورد نحوه تولک بردن ، شرايط تولک بردن و مزايا و معايبش در ادامه صحبت خواهيم کرد.


در پرورش طيور بومي اعم از مرغ بومي تخمگذار و بوقلمون برنز تخمگذار تقريبا ميشه گفت اصلا پرنده رو تولک نميبرن  و فقط يک دوره توليد از پرنده ميگيرن. اما  در مزارع پرورش مرغ سفيد تخمگذار اين موضوع بيشتر متداول بوده و در زمان هايي که بنا به هر علتي قيمت  مرغ تخمگذار جوان افزايش پيدا ميکنه و نگهداري و تولک بردن مرغهاي فعلي توجيه بيشتري داره اقدام به تولک بردن مرغشون جهت توليد دوباره و دوره دوم ميکنن.


 دوره تخمگذاري مفيد بوقلمون برنز 7 ماه ، مرغ بومي اصلاح  شده  8 الي 10 ماه  و مرغ سفيد صنعتي 12 ماه هست.


روشهاي زيادي براي تولک بري اجباري مرغ وجود داره از جمله تولک بري دو سيکلي کلاسيک (حذف خوراک)


در روش تولک بري کلاسيک که طبق آزمايشات انجام شده بيشترين سوددهي رو براي مرغدار داره ، صدف رو از ابتداي برنامه تولک بري مرغ تا دو هفته پس از توليد مجدد بصورت مجزا در اختيار مرغ قرار ميدن و بعد از اين مدت به جيره عادي بر ميگردن.


 جدول برنامه غذا ، آب و نور در تولک بري کلاسيک رو بصورت جدولي در اين مقاله آورديم.




اين مقاله رو از لينک زير ميتونيد بصورت کامل مطالعه کنيد:


تولک بردن پرنده ها چيست | دلايل و شرايط تولک بردن


منبع: تيم تحقيقاتي ميني سالن


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

امید سافت-قالب وبلاگ،نرم افزار،بازی،اندروید،کامپیوتر (البوغبیش) سایت کاریابی درس مبانی اینترنت شرکت اژدری نوین همه چی موجوده پانوراما اسمان طلایی ثبت علامت تجاری ، ثبت لوگو ، ثبت برند گروه کسب و کار گیم اور خوانشی نو در آئینه حوزوی